NIEUWSPAGINA

Ter afsluiting van het fietsseizoen hebben we op 13 november een dankjewel-avond gehouden voor al onze vrijwilligers en onze contactpersonen.
Fantastisch om met zo'n leuke club mensen samen te werken! Aan alle kanten was vooral te horen dat het zo dankbaar en leuk is om te duofietsen. Het geeft iedereen 'n goed en fijn gevoel. Prachtig toch.

Onze initiatiefnemer en voorzitter Patrick Teunisse keek even terug op het afgelopen jaar maar vooral vooruit naar 2024 om er samen weer een succes van te maken. Dit jaar hebben we ca. 200 ritten gemaakt en daarmee 760 gasten blij gemaakt. Veelal vanwege de weersomstandigheden moesten we helaas 35 ritten afgelasten.

Het allermooiste nieuws van de avond was dat we een zeer gulle gift hebben mogen ontvangen wat het mogelijk maakt om t.z.t. een 5e fiets te kopen. Dus op naar nog meer mensen een leuke dag bezorgen. Dat is ons doel!

Een extra fiets kunnen we echter alleen maar inzetten bij voldoende fietsvrijwilligers. 
Kom je ook bij deze gezellige club vrijwilligers? 1 april 2024 starten we weer. Meld je aan via deze site (op de homepage onder de kop 'vrijwilligers') en we nemen contact met je op.

Mede dankzij een hernieuwde publicatie in het Weekblad voor Deurne hebben we de laatste tijd weer enkele nieuwe fietsvrijwilligers mogen verwelkomen. We zijn blij met elke nieuwe aanmelding en we hebben nog plek zat voor meer.  

De nieuwe vrijwilligers Ton van de Corput, Femie en Marti Hazenberg, Helmi van Hees, Mark Hoogesteger, Nanny van Poorten en Kees van der Spek wensen wij van harte welkom bij onze stichting. 

Na een actie van het Weekblad voor Deurne waarin de mogelijkheid werd geboden om een oproep te plaatsen voor het verwerven van nieuwe vrijwilligers kon Stichting DuoFietsenDeurne 13 nieuwe vrijwilligers verwelkomen.

Tijd dus om data te plannen voor de introductie bijeenkomst zodat ook de nieuwe vrijwilligers direct bij aanvang van het fietsseizoen ingezet kunnen worden.

Op maandag 13 maart is er om 10:00 uur een eerste bijeenkomst voor 6 nieuwe vrijwilligers en een week later op 20 maart is er om 13:30 uur een tweede bijeenkomst voor nog eens 7 nieuwe vrijwilligers. 

Vrijwilligersprijs 2022

Na afloop van het fietsseizoen werden we verrast met een nominatie voor de vrijwilligersprijs 2022 van de gemeente Deurne.
Op 7 december blijkt dat Stichting DuoFietsenDeurne de winnaar is geworden en vond de uitreiking plaats door wethouder Oomen.
Behalve een mooi bedrag voor de Stichting werden ook alle individuele vrijwilligers verrast met een leuke attentie.

Ontzettend fijn om naast de waardering die we krijgen van onze gasten dit ook vanuit de gemeente te mogen ervaren.

Afsluiting fietsseizoen / Dankjewelavond

Op maandag 7 november houden we onze seizoenafsluiting in De Honingpot op het terrein van Het Rijtven. Alle vrijwilligers en de contactpersonen van onze partners zijn hiervoor uitgenodigd en na een kopje koffie of thee zal onze voorzitter Patrick een korte terugblik geven op het afgelopen seizoen. Ook zal er volop gelegenheid geboden worden om opmerkingen/verbetervoorstellen aan het bestuur voor te leggen.
We beginnen om 19:00 uur en we hopen op een vruchtbare en vooral gezellige bijeenkomst.

Cheque voor DuoFietsenDeurne

Op de slotdag van de Fietsvierdaagse mocht onze voorzitter Patrick Teunisse een cheque ter waarde van € 1.500 in ontvangst nemen.
Geschonken door de heer Van de Mortel van Van De Mortel Assurantie Advies in Venray namens de Noordhollandsche van 1816.
Heel veel dank aan het bestuur van Fietsvierdaagse Deurne voor het feit dat er is gekozen om dit mooie bedrag te gunnen aan Stichting DuoFietsenDeurne. We gaan hier mee activiteiten opstarten waarmee we hopen de nog thuis wonende ouderen uit de gemeente Deurne die niet meer zelfstandig kunnen fietsen te bereiken. Ook zij behoren tot onze doelgroep en die bieden we graag de mogelijkheid om samen met onze vrijwilligers een tocht op de duofiets door onze mooie gemeente te maken.

Start fietsseizoen 2022

Op de foto v.l.n.r. Patrick Teunisse, Frans Maas, wethouder Helm Verhees en Wiek Bouwmans

Op vrijdag 1 april waren we aanwezig op de weekmarkt in Deurne voor de officiële opening van het fietsseizoen 2022 door wethouder Helm Verhees. We hadden ons voorgenomen om meteen van de gelegenheid gebruik te maken om meer bekendheid aan stichting DuoFietsenDeurne te geven door foldermateriaal en visitekaartjes uit de delen aan de bezoekers van de weekmarkt. De weergoden waren ons echter niet gunstig gezind waardoor het qua bezoekers erg rustig was. We kunnen in ieder geval wel spreken van een frisse start van het nieuwe seizoen want oh oh wat was het koud. Onze doelstelling om o.a. via naamsbekendheid het aantal vrijwilligers fors uit te breiden blijft onverminderd staan. Ieders hulp daarbij is van harte welkom.

Afsluiting 1e fietsseizoen 

Op maandag 15 november houden we onze seizoenafsluiting in De Honingpot op het terrein van Het Rijtven. Alle vrijwilligers zijn hiervoor uitgenodigd en na een kopje koffie of thee zal onze voorzitter Patrick een korte toelichting geven op de huidige stand van zaken. Ook zal er volop gelegenheid geboden worden om opmerkingen/verbetervoorstellen aan het bestuur voor te leggen.
We beginnen om 19:30 uur en we hopen op een vruchtbare en vooral gezellige bijeenkomst.

Partnerovereenkomst De Nieuwenhof en Stichting DuoFietsenDeurne

Met een ferme handdruk is op 20 juli de overeenkomst bekrachtigd waarmee De Nieuwenhof officieel partner is geworden van Stichting DuoFietsenDeurne. 

Naast de overdracht van de nieuwe duofiets aan de stichting is in de overeenkomst o.a. vastgelegd dat bewoners van De Nieuwenhof zich aan kunnen melden om tegen een kleine vergoeding op maandag- en donderdagochtend mee te gaan fietsen.
Daarnaast wordt de fiets breder ingezet, alle inwoners van de gemeente Deurne die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen zich aanmelden via deze site.

Maandag 22 juni 2021 was een hele speciale dag. Na een lange aanloop zaten we met het bestuur en de notaris om officieel als Stichting DuoFietsenDeurne verder te gaan #duofietsendeurne